< Till bloggens startsida

all love ever does is break and burn and end

Hej,
Sitter och är helt i extat över nyår! Ska ha hit folk och ska ha fin klänning och familjen är borta och jag har alkohol och åh det blir så bra.
 
Jag har ju inte skrivit på ett tag, men släkten har varit här (en del av släkten iaf), och sedan har jag jobbat konstant nästan.
 
Nu måste jag sova, imorgon ska jag fira Isabelle som fyller 18 år. Hurra!

Tom Rosenthal- Take care


bilder

Nu när jag äntligen har fått över bilderna till min dator, från min mobil dock, kan jag äntligen börja lägga ut bilder jag tagit igen! Här kommer två bilder från helgen, när jag skulle ut med Ida, Sofie och Elin, samt lite annat.
 
För ett tag sedan, kan inte minnas vilken dag, bakade vi pizza på italienskan med vår lilla söta klass. Jag fick lugnt den finaste pizzan, då de andra pizzorna gick sönder. I'm happy. :)
 
Två bilder från i helgen! Elin och jag, på översta bilden, och Ida och Sofie på den andra. Superfina!
 
Igår struntade Sandra och jag i skolmaten, och gick istället till kinarestaurangen på stan istället. Åt så att jag ville dö, och rullade sedan runt på stan en stund, innan det bar iväg mot skolan igen.
 
Sådär! Det var väl kul med lite fler bilder? 

Take my hand and my heart races, The flames illuminate our faces and we're on fire

Hej!
Idag var vi i Stockholm med humanisterna (årskurs 1, 2 och 3) för att kolla in konst, och diskutera vad konst faktiskt är.
 
Vi började på Moderna Museet och Cindy Shermans utställning, något som var ohyggligt groteskt och konstigt. Man fick verkligen ställa sig och kolla på varje bild (nästan, man ville liksom inte stanna och kolla på vissa bilder, som tex föreställde könsorgan i närbild), för det fanns alltid någonting som Sherman ville uttrycka genom bilderna. Efter den utställningen gick vi runt på Moderna museet och kollade på andra intressanta bilder och konstverk, bland annat pepparkakshus.

Yves Klein "Blue Sponge Sculpture", Frankrike
 
Wolfgang Tillmans "After Party", Tyskland
 
Thomas Ruff "jpeg td02", Tyskland
 
Efter Moderna Museet åkte vi vidare till Fotografiska, vilket var jättebra! Jag tog dock inga bilder därifrån, då det fanns så mycket bra (jag kunde helt enkelt inte välja).
 
På Fotografiska fanns, bland annat, en utställning vid namn Secrets av Paolo Roversi, som såklart handlar om hemligheter. Utanför denna utställning (eller i början av den, det beror på hur man ser det), fanns en liten vägg där man kunde skriva upp sina hemligheter på en lapp och sätta upp. Vissa hemligheter var inga hemligheter precis ("I love Justin Bieber!"), men vissa var verkligen från djupet av den personens hjärtan. Det var allt ifrån att våga komma ut som homosexuell, till att vara rädd för tiden, livet och att inte bli något.
 
Efter Fotografiska fick vi fritt i lite över en timme, då jag och Sandra gick runt och kollade i lite affärer, sedan var det mat på Hermans Vegetariska Restaurang & Trädgårdscafé, med utsikt över vattnet.
 
Några övriga bilder från vår lilla resa, plus den sista bilden (som är en bild från fotobåset på Fotografiska):
Enne, som försökte sova så sött på bussen ner till Stockholm.
Sandra och jag på bussen ner. Båda två var jättetrötta och jättehyper, så därav våra vackra ansikten.
Utsikt över Stockholm. Jag försökte ta kort på månen, som lyste gul över staden, men min dåliga mobil vägrade fånga bilden, så allt blev helt suddigt. Detta, fast vackrare, var vår utsikt från Hermans, där vi åt vår vegetariska middag.

There's a room where the light won't find you, holding hands while the walls come tumbling down, When they do, I'll be right behind you

Hej!
Nu blev det ett sådant där avbrott igen... sorry (BITCH I'm not sorry). Helgen var jättebra föresten! Var ute med några tjejkompisar och hade det bra helt enkelt haha. 
 
Varför jag sitter framför bloggen istället för att plugga? Jag vet inte. Hejdå.
 
Här har ni ett kort bildspel på två bilder, föreställandes när jag "lyckades" vrida på min tunga.
Just look at that happy face. Hm
 

you tell me life isn't that hard

Hej!
Sitter i biblioteket med Sandra och Olof, borde plugga men orkar inte. Jag ska nog åka hem nu, Sandra lämnade mig med Olof. :(

The devil may cry at the end of the night

Ibland börjar jag fundera. På allt. På livet. Är det såhär det ska vara? Är detta verkligen mitt liv?
 
Jag pratade med Hanna för någon dag sedan om livet och döden. Hur underligt det är att något kan existera i ena sekunden, och vara helt borta, för gott, i andra. Vart tar allt vägen, var börjar det och var tar allt slut?
 
Ibland börjar jag fundera. På hur människor lever, hur de tänker och upplever allt. Tänk om det endast är jag som existerar, kan göra vad jag vill, och allt runt omkring endast finns i mina tankar? Tänk om allt bara är en illusion, och egentligen är allt en dröm. Men tänk om våra drömmar är verkligheten, och det som vi finner verkligt, egentligen är en dröm?
 
Jag borde sova nu.

and there was a time when I stood in line for love

November. | via Tumblr
Mystery White Boy | via Tumblr

Die Welle

Hej!
Idag har jag äntligen sett klart på den tyska filmen Die Welle (2008). Filmen utspelar sig på i en skola utanför Berlin, och bygger på ett experiment som utfördes på 60-talet i Kalifornien.
 
En lärare börjar prata om autokrati, och får in eleverna på ett spår som liknar fascism. Vissa elever blir mer eller mindre besatta, medan en tjej i klassen ser hur läraren manipulerar eleverna.
 
Det är en väldigt intressant film, och jag skulle väldigt gärna se en annan film som gjordes tidigare om detta experiment.
 

The Hunger Games: Catching Fire

Mikky Ekko- Place for us
The Lumineers- Gale
Lorde- Everybody wants to rule the world
 
Jag tycker att alla borde kolla in The Hunger Games- Catching Fire soundtrack. Typ nu. Så underbart bra låtar med bland annat Lorde, Of Monsters and Men, Imagine Dragons, The Weeknd, The Lumineers och Coldplay.
 
Detta soundtrack är faktiskt i klass med The Hunger Games: Songs from District 12 and beyond, vilket jag inte trodde skulle vara möjligt. Hunger Games låtarna var ju fantastiska, men känslan i dessa låtar är helt obeskrivliga.
 
För er som inte har sett The Hunger Games- Catching Fire, är detta ett måste. Ni får inte missa andra delen av triologin, speciellt inte om ni sett första filmen, eller (absolut inte) om ni har läst böckerna. Jag som har läst alla tre böcker av Suzanne Collins fann denna film otroligt bra, och nära boken, vilket är en viktig del då varje bok i triologin är fantastisk.

SACO-mässan

Hej!
Som de flesta av er kanske vet, var jag och min klass (samt femtioelva tusen andra klasser) iväg till Stockholm, och SACO-mässan.
 
SACO-mässan är en mässa där olika högskolor, kurser och program får visa upp sig. På så sätt får vi, som ska välja högskola och universitet, bättre koll över vad vi kan välja mellan. 
 
Förutom olika montrar fanns det även seminarier, där man fick information och tips inför studietiden. Man kunde välja mellan att få reda på högskolor utomlands, studielån, hur man kan lägga upp arbetet och tips på hur man kan välja, bland annat. Det fanns så mycket att välja mellan, men allt berodde på vad man var intresserad av, såklart. Många av seminarierna handlade om naturvetenskapsprogram, endast ett seminarie om språk tex.
 
En av många saker, och anledningar till varför jag berättar detta för mina få läsare, är för att man blev så inspirerad! Om du har svårt att välja, eller inte har någon aning alls om vad du vill bli, är denna mässa perfekt! Du kunde bara gå runt där och titta, prata med studievägledare från de olika skolorna, och göra tester för att se på ett ungefär vad du passar som.
 
Jag hade innan mässan en aning om vad jag ville bli, en kriminolog, men efter att ha pratat med människor som jobbar som kriminologer har jag ändrat mig. Jag tycker att det är vansinningt otroligt spännande, men jag vill inte jobba med det. Dels kommer jag ha mardrömmar varje natt, och vara livrädd för allt, men jag känner att det är inget yrke som behövs för tillfället, då det redan finns många kriminologer. Jag vill ju fylla en funktion, inte bara vara en börda.
 
Det är helt okej att vara skräckslagen, ha panik och gräta lite då och då, för att välja högskola är hemskt. Man vill inte spendera 4 år på ett program som är helt fel, eller i en stad som man endast mår dåligt av (stor eller liten stad spelar ingen roll, alla är olika!).
 
Nu när jag skrivit min lilla 2000 sidor långa uppsats, och lekt studievägledare, hoppas jag att jag gett någon lite idéer i alla fall.

hey, is there a place for us?

 

I am just a villain dying for attention from a girl

Hej!
Helgen blev lyckad, och typ inte. Det var helt underbart roligt i studion, där jag var på lördag morgon. Fick mycket komplimanger av ägaren, och hans barn. Lägger väl upp klippet här inom en snar framtid (när jag har tid alltså).
 
Efter att jag var i studion åkte jag i racerfart hem igen, sprang in i duschen och seedan var det bara att hälsa på hela tjocka släkten. Emma fixade min sminkning och efter det bar det iväg hem till Olof för förfest.
 
Vi fick höra att det skulle vara världens kö in till Etage, så vi gick ifrån Olof ganska tidigt. När vi kom fram till etage var det väl ett tiotal personer där, och vi då. Kvällen var bra, när väl alla kom igång. Stack tidigare från etage och tog pommes innan jag och Emma begav oss hem vid kvart över två.

RSS 2.0