< Till bloggens startsida

character is how you treat those who can do nothing for you

Hej!
Borde gå och lägga mig, men har suttit och hållt på med tacksittningen. Hoppade av kommittén, men kom tillbaka nu iaf, kände att det inte var optimalt med flera sittningar som liknar varandra liksom, så ville ha något att säga till om.
 
Idag har jag suttit hemma hos Isabell med Jessica och pluggat från klockan 11.30 till 20. Är helt slut i huvudet- hjärnskakning är inget att leka med, speciellt inte när man måste sitta och stirra på datorn hela tiden. 
 
Oj, Anousch ringde nu! Blir visst en sleep over där inatt haha GODNATT

cigarettes burn and alcohol kills but then again so do your words

atheous:

september 2nd 2014

cocosnöt- curry- linssoppa

1 msk cocosnöts olja (eller olivolja)

1 stor lök, hackad

2 klyftor vitlök, hackad

1 msk ingefära, hackad

2 msk tomatpuré (eller ketchup)

2 msk curry

½ msk chiliflingor

4 koppar grönsaksbuljong

400 ml cocosnötsmjölk

400g krossade tomater

1,5 koppar torra röda linser

2-3 nävar hackad grönkål eller spenat

Salt och peppar

 

Instruktioner:

1.       Värm cocosnötsoljan i en gryta över medeltemperatur och stek löken, vitlöken och ingefäran tills löken är genomskinlig, några minuter.

2.       Lägg till tomatpurén (eller ketchupen), curryn, och chiliflingorna och koka i ännu någon minut.

3.       Lägg till grönsaksbuljongen, cocosnötsmjölken, krossade tomater och linserna. Lägg på locket och låt det börja koka, sedan sänk värmen till lågt i ungefär 20-30 minuter, tills linserna är mjuka. Krydda med salt och peppar.

4.       Innan servering, rör ner grönkålen eller spenaten och krydda med koriander och/eller gräddfil.


culture and development

Sitter i ett av bibliotekets grupprum med Jessica och Isabell, och skriver det sista på grupparbetet. Har blivit sjukt mycket jobb med detta arbete, och vi satt hela dagen igår och bara stirrade (kändes det som, vi satt fast på en fråga). Sedan, efter att ha pratat lite med Tobbe, återupptäckte vi att detta endast är en E-uppgift- varför göra det svårare än vad det är? Nu har vi i alla fall kommit igång, och är nästan klara (ÄNTLIGEN). Imorgon har vi seminarium, och på kvällen blir det fest med klassen.
 
Igår kom Anousch hem efter att ha varit hemma över helgen. Det var så roligt att se henne igen, dessa tre dagar hon har varit borta har känts så långa haha! Vi satt iaf hemma hos henne och pratade i flera timmar, facetime-ade med Jessica och Isabell, och kollade på Vine och bara skrattade. Åh, jag hann fixa min soppa igår också! Jättegod, och bra för immunförsvaret!! (kan lägga upp receptet senare) Dock blev det soppa och linser i hela min lägenhet, så jag måste hem och dammsuga och torka golvet :(
 
Idag ska jag (ja, förutom städa och tvätta) hinna posta brevet till Skatteverket (så att jag får mitt jäkla välkomstpaket från Växjö), och fixa min vodka till lakritsshots hemma hos Jessica. Jag måste bara hitta en flaska stor nog... 
 
Nu måste jag fortsätta plugga (tjejerna kom på att jag bloggade istället för att skriva heheheh)

make the girl dance

Hej!
Vet inte varför jag ens bloggar just nu, sitter fortfarande och äter frukost, när jag borde gå om fem minuter...
Livet rullar på här nere i Växjö, seminarum, fest, plugga, sova. Har dock blivit sjuk, så hoppas på ett snabbt tillfrisknande till onsdagen (seminarium och fest haha). Jag ska tydligen fixa förfest till min klass på 90 personer (beroende på vilka som ska med), men vet inte hur detta ska gå till... Äsch, det löser sig!
 
Nu måste jag verkligen gå, bye

du hade säkert ångrat dig idag

Växjö är så bra att jag inte sätta mig ner och blogga. När jag väl är hemma fixar jag i lägenheten- som ekar tom- annars är jag inte hemma. Nollningen var superb, och gänget jag var med hänger ihop fortfarande (när vi kan, sådan tur att de flesta går i samma klass!).
 
Imorgon ska vi börja med att förbera vårat seminarium, och sedan blir det utgång. Juste! Jag var ju hem till Falun i helgen, firade Bella och Jespers 20årsdag med fest, och träffade kompisar innan det bar hem mot Växjö igen.
 
Nu ska jag pyssla lite och läsa innan jag ska hem till Jessica. Ha det bäst alla som fortfarande läser! <3

RSS 2.0