< Till bloggens startsida

cocosnöt- curry- linssoppa

1 msk cocosnöts olja (eller olivolja)

1 stor lök, hackad

2 klyftor vitlök, hackad

1 msk ingefära, hackad

2 msk tomatpuré (eller ketchup)

2 msk curry

½ msk chiliflingor

4 koppar grönsaksbuljong

400 ml cocosnötsmjölk

400g krossade tomater

1,5 koppar torra röda linser

2-3 nävar hackad grönkål eller spenat

Salt och peppar

 

Instruktioner:

1.       Värm cocosnötsoljan i en gryta över medeltemperatur och stek löken, vitlöken och ingefäran tills löken är genomskinlig, några minuter.

2.       Lägg till tomatpurén (eller ketchupen), curryn, och chiliflingorna och koka i ännu någon minut.

3.       Lägg till grönsaksbuljongen, cocosnötsmjölken, krossade tomater och linserna. Lägg på locket och låt det börja koka, sedan sänk värmen till lågt i ungefär 20-30 minuter, tills linserna är mjuka. Krydda med salt och peppar.

4.       Innan servering, rör ner grönkålen eller spenaten och krydda med koriander och/eller gräddfil.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0