cocosnöt- curry- linssoppa
1 msk cocosnöts olja (eller olivolja)
1 stor lök, hackad
2 klyftor vitlök, hackad
1 msk ingefära, hackad
2 msk tomatpuré (eller ketchup)
2 msk curry
½ msk chiliflingor
4 koppar grönsaksbuljong
400 ml cocosnötsmjölk
400g krossade tomater
1,5 koppar torra röda linser
2-3 nävar hackad grönkål eller spenat
Salt och peppar
Instruktioner:
1. Värm cocosnötsoljan i en gryta över medeltemperatur och stek löken, vitlöken och ingefäran tills löken är genomskinlig, några minuter.
2. Lägg till tomatpurén (eller ketchupen), curryn, och chiliflingorna och koka i ännu någon minut.
3. Lägg till grönsaksbuljongen, cocosnötsmjölken, krossade tomater och linserna. Lägg på locket och låt det börja koka, sedan sänk värmen till lågt i ungefär 20-30 minuter, tills linserna är mjuka. Krydda med salt och peppar.
4. Innan servering, rör ner grönkålen eller spenaten och krydda med koriander och/eller gräddfil.