< Till bloggens startsida

130 dagar

Detta var länge sedan, men jag känner att en uppdatering här blir som en liten påminnelse till mig själv om hur man kan gå vidare och överleva.

Idag har jag varit nykter i 130 dagar. 130 bergochdalbaneliknande dagar som varenda en har tagit så mycket energi bara att andas.

När jag 2017 slutade dricka helt (efter flera misslyckade försök) så gjorde jag det helt själv. Jag slutade först röka, sedan dricka, och sedan slutade jag att äta och sova. Jag tänkte att "Bara jag håller ut i ett år så har jag visat alla att jag visst kan sluta" och så fokuserade jag på den där magiska siffran 365.

När jag på dag 400 tog mitt första glas igen visste jag inte hur jävla djupt jag skulle sjunka. Varenda klunk kändes som ett misslyckande, men samtidigt så oerhört skönt. Som att bli kär igen ungefär. Det var exakt så det kändes föresten. Som att varje gång jag skulle dricka så var det fjärilar i magen och en obeskrivlig lycka.

Idag har jag inte druckit på 130 dagar, och det känns fortfarande som om att någon har dött. Jag går i möten två gånger i veckan, och där emellan har jag hemläxor i återfallsprevention. Det är det enda jag gör. Möten, läxor, jobbar, sover. Men det går framåt. 

Nu har jag inte druckit en droppe alkohol på 4 månader 8 dagar och 4 timmar.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0