< Till bloggens startsida

Take my hand and my heart races, The flames illuminate our faces and we're on fire

Hej!
Idag var vi i Stockholm med humanisterna (årskurs 1, 2 och 3) för att kolla in konst, och diskutera vad konst faktiskt är.
 
Vi började på Moderna Museet och Cindy Shermans utställning, något som var ohyggligt groteskt och konstigt. Man fick verkligen ställa sig och kolla på varje bild (nästan, man ville liksom inte stanna och kolla på vissa bilder, som tex föreställde könsorgan i närbild), för det fanns alltid någonting som Sherman ville uttrycka genom bilderna. Efter den utställningen gick vi runt på Moderna museet och kollade på andra intressanta bilder och konstverk, bland annat pepparkakshus.

Yves Klein "Blue Sponge Sculpture", Frankrike
 
Wolfgang Tillmans "After Party", Tyskland
 
Thomas Ruff "jpeg td02", Tyskland
 
Efter Moderna Museet åkte vi vidare till Fotografiska, vilket var jättebra! Jag tog dock inga bilder därifrån, då det fanns så mycket bra (jag kunde helt enkelt inte välja).
 
På Fotografiska fanns, bland annat, en utställning vid namn Secrets av Paolo Roversi, som såklart handlar om hemligheter. Utanför denna utställning (eller i början av den, det beror på hur man ser det), fanns en liten vägg där man kunde skriva upp sina hemligheter på en lapp och sätta upp. Vissa hemligheter var inga hemligheter precis ("I love Justin Bieber!"), men vissa var verkligen från djupet av den personens hjärtan. Det var allt ifrån att våga komma ut som homosexuell, till att vara rädd för tiden, livet och att inte bli något.
 
Efter Fotografiska fick vi fritt i lite över en timme, då jag och Sandra gick runt och kollade i lite affärer, sedan var det mat på Hermans Vegetariska Restaurang & Trädgårdscafé, med utsikt över vattnet.
 
Några övriga bilder från vår lilla resa, plus den sista bilden (som är en bild från fotobåset på Fotografiska):
Enne, som försökte sova så sött på bussen ner till Stockholm.
Sandra och jag på bussen ner. Båda två var jättetrötta och jättehyper, så därav våra vackra ansikten.
Utsikt över Stockholm. Jag försökte ta kort på månen, som lyste gul över staden, men min dåliga mobil vägrade fånga bilden, så allt blev helt suddigt. Detta, fast vackrare, var vår utsikt från Hermans, där vi åt vår vegetariska middag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0